Musaca de vinete cu sos bechamel

de ela in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2010 | 5229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5vinete
  • 1ardei gras
  • 2cepe
  • 5rosii mari
  • 1legatura patrunjel
  • sare,piper,vegeta
  • 50gr cascaval ras
  • 50gr parmezan
  • 5linguri rase de faina
  • 3linguri rase de unt
  • 400ml lapte
  • 600gr carne tocata amestec
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu sos bechamel:

Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri,se sareaza si se aseaza pe un fund de lemn inclinat,ca sa se scurga de zeama.Se clatesc cu apa rece si se preseaza in palme pt a se scurge de apa.

Se curata ceapa,rosiile se decojesc si se pun in robotul de bucatarie,apoi se pun in putin ulei si se lasa la calit.Se adauga carnea tocata,sare si piper si se lasa la distuit inca 20-25minute.Se opreste focul,apoi se pune patrunjelul tocat in compozitie,se potriveste de gust cu sare si piper si putina vegeta daca mai este nevoie.

Separat,se topeste untul la foc mic,se adauga faina repede si se amesteca bine.Se stinge cu laptele,pus incet,sa nu se faca cocoloase si se amesteca continuu pana se face compozitia ca un sos.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet,se pune un strat de vinete,unul de carne,apoi de sos,si din nou la fel,pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de sos.

Se da la cuptor 45 minute,apoi se scoate si se adauga cascavalul ras si parmezanul si se mai da la cuptor inca 15minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47186
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47187
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47188
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47189
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47190
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47191
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47192
retete culinare - Musaca de vinete cu sos bechamel 47193

COMENTARII (43)

ela 1

24.08.2010, 21:25

Diana,nu mai e.....

DIANA B 1

17.06.2013, 10:30

Buna , buna ... pacat c-ai uitat ardeiul

nilgun 1

17.06.2013, 10:36

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21