Musaca din vinete ( varianta mea)

de ionela2682 in Mancaruri de legume, 5 Oct 2010 | 8066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 vinete de dimensiuni potrivite,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 3 oua,
  • 2-3 lg smantana,
  • cascaval,
  • sare si piper,
  • 1 rosie,
  • 1 ceapa,
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din vinete ( varianta mea):

Vinetele se curata de coaja ( optional,cine vrea le poate lasa cu coaja) se feliaza si se prajesc in ulei pe ambele parti

-ceapa se taie marunt si se caleste si ea in 2-3 lg de ulei iar cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si rosia taiata cubulete ,se tine pe foc pana scade amestecand din cand in cand

-intr-o cratita se presara pesmet si se insira frumos feliile de vinete peste care se adauga 1/2 din cantitatea de carne in care dupa ce am oprit focul se adauga 1 ou crud si se omogenizeaza ,sarem si piperam,

-se continua cu un alt strat de vinete, carne iar ultimul strat trebuie sa fie de vinete

-se adauge deasupra 2 oua batute cu smantana si se da la cuptor pana se rumeneste frumos,dupa care in ultimele minute se adauga cascavalul si se mai tine in cuptor pana se topeste acesta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54588
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54589
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54590
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54591
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54592
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54593
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54594
retete culinare - Musaca din vinete ( varianta mea) 54595

COMENTARII (5)

nadina73 1

07.10.2010, 02:30

si eu am ajuns si vreau

adry88 1

30.05.2011, 20:42

botcrina 1

26.02.2012, 18:39

bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: