Conopida intreaga la cuptor

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 4 Mar 2014 | 4322 vizualizari

 

Mi-am propus sa realizez si retete in care legumele sunt vedetele, asa ca astazi conopida joaca rolul principal.

 

INGREDIENTE

  • - 1 conopida intreaga curatata de frunze
  • - 400 g iaurt grecesc
  • - zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura curry
  • - 1/2 lingura usturoi pudra
  • - putin chilli uscat
  • - o lingura ulei vegetal
  • - sare de mare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida intreaga la cuptor:

Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos.

Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti cu ulei o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati conopida in tava, cu inflorescentele in sus, si introduceti la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aramie.

Am servit acest preparat alaturi de grisine cu rozmarin invelite in prosciutto crudo.

Pofta buna!

 

COMENTARII (16)

laura_n 1

07.03.2014, 14:17

fain! sunt curioasa cum e, banuiesc ca e un pic crocanta, nu?

Cocktail_of_Senses 1

07.03.2014, 18:32

Da, la exterior este crocanta, dar interiorul moale! sa imi spui daca ai incercat-o.

danakarin 1

15.03.2014, 07:20

Aratoasa si inedita reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04