Muschiulet de porc, la tava

de Ina in Porc, 17 Aug 2019 | 9199 vizualizari

 

O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.

 

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
  • ulei de masline

Pentru bait:

  • 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
  • 1 lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
  • 3 lingurite condiment pentru carne de porc
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 lingurite cimbru macinat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc, la tava:

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline. 

Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon. 

Adaugam in tava si o cescuta cu apa. 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.

Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.

Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.

 

TIPS-URI

1

Pentru bait puteti folosi si alte condimente, in functie de preferinte si gusturi.

2

Nu am folosit sare intrucat condimentul pentru carne de porc a avut suficienta sare pentru gustul nostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos de legume