Napolitane cu crema de caramel cu nuca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 15607 vizualizari

 

O prajitura a copilariei de care imi aduc intotdeauna aminte cu placere.Anul acesta am fost intr-o scurta vacanta in Romania si mi-am adus o rezerva de foi de napolitane.
In lipsa foilor de napolitana fac rulada de blat umpluta cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 2 oua intregi
  • 250 g unt(sau margarina)
  • 500 g zahar
  • 200 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de caramel cu nuca:

Nuca se taie marunt.

Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi.

Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars.

Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia de napolitana; se acopera cu a doua foaie de napolitana si se pune o greutate peste ea pana se raceste, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Napolitane cu crema de caramel cu nuca-0
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-1
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-2
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-3
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-4
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-5
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-6
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-7
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-8
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-9
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-10
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-11
Napolitane cu crema de caramel cu nuca-12

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.08.2013, 22:51

Bya Ralu

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:41

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

20.08.2013, 17:35

Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!