Negresa cu gem de prune si nuca

de alilianaa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 1611 vizualizari

 

Ceva dulce, bun si rapid de post. Evident, negresa. Mi-a ,, facut cu ochiul" o negresa delicioasa de-a lui Miha dar am modificat-o putin. Am inlocuit dulceata cu gem si am pudrat-o cu zahar. O prajaitura rapida, evident si aromata..

 

INGREDIENTE

  • § 2 cani faina
  • § 100 g zahar
  • § 3 linguri cacao
  • § 1/2 cana nuca macinata
  • § 1 praf de copt
  • § 1 cana si jumatate de apa minerala carbogazoasa
  • § 1/2 cana ulei
  • § patru linguri gem de prune
  • putina esenta de rom ( cateva picaturi)
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune si nuca:

Faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata se amesteca intr-un castron. Peste acestea se adauga apa mineral si uleiul, se omogenizeaza bine. La sfarsit  se adauga  gemul de prune.

Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se pune la copt in cuptorul preincalzit sit e tine la copt pana trece testul scobitorii.  La final se taie prajitura si se pudreaza cu zahar vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu gem de prune si nuca 311090
retete culinare - Negresa cu gem de prune si nuca 311093

COMENTARII (22)

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Buni

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Meri, multumesc pentru ajutor!

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Spoty se poate si fara oua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59