Negresa cu inima de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 8 Mar 2011 | 4099 vizualizari

 

Va doresc un 8 Martie fericit si o primavara plina de bucurii!!!

 

INGREDIENTE

  • 240 g unt
  • 320 g ciocolata amaruie
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru inima de cocos:
  • 350 ml lapte condensat indulcit
  • 120 g nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu inima de cocos:

Rupem ciocolata bucatele si punem pe foc mic impreuna cu untul si lasam sa se topeasca. Cand s-au topit stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva.
Lasam apoi sa se racoreasca putin, dupa care adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat. Mixam bine pana se omogenizeaza.

Pentru umplutura amestecam laptele condensat cu nuca de cocos.

Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem din loc in loc cate o lingura din inima de cocos.
Cu varful unui cutit sau cu un betigas pentru frigarui amestecam cele doua compozitii.

Dam la cuptor, la 170 de grade 40-45 de minute. Testam cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Va poftesc la o negresa pufoasa si aromata (si desigur o cafea) :)

Multumesc Laura A.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90118
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90119
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90120
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90121
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90122
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90123
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90124
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90125
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90126
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 90127

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

09.03.2011, 07:01

Ce frumos crescuta e!!!!
La multi ani, Ancutz !

La Ancuta 1

09.03.2011, 12:07

Miuta

La Ancuta 1

09.03.2011, 12:11

Multumesc mult Gaby
O primavara frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S