Negresa de post 2

de robert_badica in Prajituri, 20 Dec 2014 | 2666 vizualizari

 

Aceasta negresa am vazut-o la Jamila,am vazut ce frumos este crescuta,si am testat-o si eu!Reteta este fara gem ,dar tot umeda si pufoasa iese!Perfecta pentru cei care tin post! :)

 

INGREDIENTE

  • 420 gr. faina
  • 120 ml. ulei
  • 60 gr. cacao
  • 300 gr. zahar tos
  • 500 ml. apa
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • o lingura cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post 2:

Faina se pune intr-un bol impreuna,cu zaharul,praful de sare,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.Se amesteca bine,pana ce sunt perfect omogenizate.Peste acestea se adauga apa,uleiul,otetul si esenta de rom.Amestecam iarasi bine de tot.Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele,fara a se mai ivi niciun cocolos,trebuie sa obtinem o compozitie care curge usor de pe spatula de silicon.Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu foaie de copt,sau unsa cu ulei si apoi faina(eu asa am procedat :) ).Dam la cuptor la 175 de grade celsius timp de 30-35 de minute.Soatem negresa de la  cuptor si o lasam sa se raceasca complet,pentru a o putea portiona.Se pudreaza cu zahar!

 

TIPS-URI

1

O puteti glazura cu gem sau cu o glazura preferata de voi etc.

2

La cuptorul pe gaz trebuie tinuta ceva mai mult,cca. 40-45 minute la foc potrivit.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa de post 2 358562
retete culinare - Negresa de post 2 358563
retete culinare - Negresa de post 2 358564
retete culinare - Negresa de post 2 358565
retete culinare - Negresa de post 2 358566
retete culinare - Negresa de post 2 358567
retete culinare - Negresa de post 2 358568
retete culinare - Negresa de post 2 358569
retete culinare - Negresa de post 2 358570
retete culinare - Negresa de post 2 358572

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:43

Foarte buna!

robert_badica 1

21.12.2014, 09:30

mirela0911 1

21.12.2014, 09:35

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L