Negresa de post 2

de robert_b in Prajituri, 20 Dec 2014 | 5687 vizualizari

 

Aceasta negresa am vazut-o la Jamila,am vazut ce frumos este crescuta,si am testat-o si eu!Reteta este fara gem ,dar tot umeda si pufoasa iese!Perfecta pentru cei care tin post! :)

 

INGREDIENTE

  • 420 gr. faina
  • 120 ml. ulei
  • 60 gr. cacao
  • 300 gr. zahar tos
  • 500 ml. apa
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • o lingura cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post 2:

Faina se pune intr-un bol impreuna,cu zaharul,praful de sare,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.Se amesteca bine,pana ce sunt perfect omogenizate.Peste acestea se adauga apa,uleiul,otetul si esenta de rom.Amestecam iarasi bine de tot.Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele,fara a se mai ivi niciun cocolos,trebuie sa obtinem o compozitie care curge usor de pe spatula de silicon.Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu foaie de copt,sau unsa cu ulei si apoi faina(eu asa am procedat :) ).Dam la cuptor la 175 de grade celsius timp de 30-35 de minute.Soatem negresa de la  cuptor si o lasam sa se raceasca complet,pentru a o putea portiona.Se pudreaza cu zahar!

TIPS-URI

1

O puteti glazura cu gem sau cu o glazura preferata de voi etc.

2

La cuptorul pe gaz trebuie tinuta ceva mai mult,cca. 40-45 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post 2" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mere (de post)