Negresa de post

de mirela0911 in Prajituri, 6 Dec 2011 | 15026 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa cea a Monei (aziz)! E prima oara ca o fac si ne-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 80 g fulgi migdale
  • 2 lg pline cu gem de capsuni
  • esenta de rom
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • 50g ciocolata menaj
  • 1 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un vas incapator se pune apa si zaharul si se amesteca pana la topirea acestuia. Se adauga esenta de rom, migdalele gemul si uleiul.

Separat se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se toarna peste compozitia de mai sus, se omogenizeaza bine dupa care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 40-45 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). 

Se lasa la racit dupa care se toarna deasupra glazura facuta din topirea ciocolatei cu margarina. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa de post-0
Negresa de post-1
Negresa de post-2
Negresa de post-3
Negresa de post-4

COMENTARII (34)

mirela0911 1

07.12.2011, 22:03

antici_g si e si tare buna chit ca e de post

mirela0911 1

07.12.2011, 22:05

Dia am vazut, si eu ma gandesc la negresa ta de cand am vazut-o pe FB

babi5 1

24.09.2014, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20