Nuci umplute si Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 84490 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut dor de copilarie!,,, Dintre multele dulciuri pe care ni le pregatea mama cand eram mica am ales sa incerc retetele de Nuci umplute si Faguri :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru FAGURI avem nevoie de urmatoarele ingrediente Blatul se realizeaza din:
  • 3 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de ulei,
  • 5 linguri de apa minerala carbogazoasa,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 plic de amoniac sau praf de copt,
  • esente
  • Crema se realizeaza din:
  • 50 grame de unt,
  • 200 grame de ciocolata menaj,
  • esente de rom,
  • alune prajite (fara sare).
  • Pentru NUCI avem nevoie de urmatoarele ingrediente Cojile se realizeaza din:
  • 2 pachete de unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 150 g nuci macinate,
  • 2 linguri de cacao,
  • 500 g faina,
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie,
  • o lingurita de cafea, esenta de rom, un praf de sare
  • Crema se realizeaza din:
  • 4 oua,
  • 250 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 100 grame de ciocolata menajera,
  • 10 linguri de nuca macinata,
  • 2 lingurite de cafea, esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute si Faguri:

I.  FAGURI

Blatul 

Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa aiba consistenta smantanei. Acum este gata pentru copt! Luam cate o lingurita din compozitie, o punem din loc in loc in forma si o asezam pe ochiul de aragaz pana cand se  rumeneste (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).

Crema 

Topim untul iar apoi il mixam pana se formeaza o crema, adaugam ciocolata topita, esentele si alunele maruntite.  Daca este necesar se mai adauga zahar, de preferat pudra. Se lasa la rece pentru 2-3 ore.Cu aceasta crema umplem fagurii si ii unim, doi cate doi.

II. NUCI

Blatul

Se mixeaza untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa si se adauga apoi toate celelalte ingrediente, amestecand bine. Din aluatul format modelam bilute pe care le punem la copt (in forma speciala!) pentru cateva minute, pana cand se  rumenesc (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).

Crema

Mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi nuca macinata,  cele doua lingurite de cafea, esenta de rom, ciocolata si fierbem toate ingredientele pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Topim untul, apoi incorporam, treptat, compozitia pregatita anterior (racita)  pana se omogenizeaza bine. Cu aceasta crema umplem cojile de nuca si le unim, doua cate doua.

Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nuci umplute si Faguri 105912
retete culinare - Nuci umplute si Faguri 105913
retete culinare - Nuci umplute si Faguri 105914

COMENTARII (53)

Dya Daniela Andrei 1

02.08.2013, 20:36

Multumesc!

Giana 1

19.09.2013, 16:32

Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta, voi incerca si aceasta varianta

nadea68 1

24.10.2013, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18