Desert nuci umplute si faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 109294 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut dor de copilarie! Dintre multele dulciuri pe care ni le pregatea mama cand eram mica am ales sa incerc retetele de nuci umplute si faguri.

 

INGREDIENTE

Faguri:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic de amoniac sau praf de copt
  • esente

Crema:

  • 50 grame de unt
  • 200 grame de ciocolata menaj
  • esente de rom
  • alune prajite (fara sare)

Nuci:

  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri de cacao
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • o lingurita de cafea
  • esenta de rom
  • un praf de sare

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 grame de ciocolata menaj
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 2 lingurite de cafea
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute si faguri:

Faguri:

  • Blat:  Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa aiba consistenta smantanii. Acum este gata pentru copt! Luam cate o lingurita din compozitie, o punem din loc in loc in forma si o asezam pe ochiul de aragaz pana cand se  rumeneste (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).
  • Crema: Topim untul iar apoi il mixam pana se formeaza o crema, adaugam ciocolata topita, esentele si alunele maruntite. Daca este necesar se mai adauga zahar, de preferat pudra. Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Cu aceasta crema umplem fagurii si ii unim, doi cate doi.

Nuci:

  • Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa si se adauga apoi toate celelalte ingrediente, amestecand bine. Din aluatul format modelam bilute pe care le punem la copt (in forma speciala) pentru cateva minute, pana cand se  rumenesc (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).
  • Crema: Mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi nuca macinata, cele doua lingurite de cafea, esenta de rom, ciocolata si fierbem toate ingredientele pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Topim untul, apoi incorporam, treptat, compozitia pregatita anterior (racita)  pana se omogenizeaza bine. Cu aceasta crema umplem cojile de nuca si le unim, doua cate doua.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute si faguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci