Nuci - varianta de post

de merisor in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 1135 vizualizari

 

Este prima data cand prepar aceasta varianta de post, dar pot sa spun ca au iesit tare bune.
Ca o deosebire fata de celelalte, aluatul nu este unul sfaramicios, dar nici nu am pus prea mult bicarbonat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa minerala
  • 200 ml ulei
  • 75 gr zahar
  • 650 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita otet de mere
  • Pentru crema:
  • 150 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr gem de caise
  • 250 gr biscuiti simpli(eu am pus Petitte Beure)
  • 100 gr miez de nuca
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci - varianta de post:

Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea.

Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.

Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta  si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Amestecam toate ingredientele, la inceput in vas, apoi framantam putin aluatul rezultat, pe masa de lucru infainata.

Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 15-20 de minute.

Aluatul rezultat va fi usor moale si nelipicios, deci ne vom opri din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se va mai lipi de maini.

Dupa acest timp, formam din aluat bilute cat sa acopere cam 2/3 din spatiile formei de nuci.

Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.

la inceput, timpul de coacere va fi putin mai lung, api il scurtam sa nu ardem cojile de nuci.

Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca, dar nu foarte fin.

Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii rasniti.

Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.

Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.

Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar la crema se va pune in functie de cat de dulci sunt celelalte ingrediente folosite, repectiv gemul si biscuitii.

2

Se va tine cont si de faptul ca nucile se vor pudra cu zahar.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nuci - varianta de post 375196
retete culinare - Nuci - varianta de post 375197
retete culinare - Nuci - varianta de post 375198
retete culinare - Nuci - varianta de post 375199
retete culinare - Nuci - varianta de post 375200
retete culinare - Nuci - varianta de post 375201
retete culinare - Nuci - varianta de post 375202
retete culinare - Nuci - varianta de post 375203
retete culinare - Nuci - varianta de post 375204
retete culinare - Nuci - varianta de post 375205
retete culinare - Nuci - varianta de post 375206
retete culinare - Nuci - varianta de post 375207
retete culinare - Nuci - varianta de post 375208
retete culinare - Nuci - varianta de post 375209

COMENTARII (49)

Gicuta69 1

26.11.2015, 15:16

mihaelar63 1

26.11.2015, 22:59

Ai adus din nou sa-mi faci ciuda ca stai prea departe !!!!

CulinaryRainbow 1

27.11.2015, 12:17

Eu nu postesc, dar dacă-s de la Merișorul meu drag, vreau 1 kil. ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S