Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 1606 vizualizari

 

o cina rapida....sau ce vreti voi....

 

INGREDIENTE

  • 4-5 zuchinni mici ( sau  de care or fi)
  • 125 g pancetta afumata...la noi cred ca baconul este sau kaizer.....
  • un sfert ceapa rosie
  • cateva masline negre
  • 2 oua
  • 2-3 lg de lapte
  • o mana de cascaval ras sau parmezan
  • rosie si  castravete pt servit
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon):

mai intai se curata putin zuchinni si se taie in doua pe lungime( cei mai marisori se pot felia) apoi se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline si sescot pe o farfurie. in cratita apoi se pune ceapa feliata subtire si pancetta taiata cubulete si se calesc 2-3 minute. 

ouale se bat bine, se adauga lapte si  cascavalul/parmezanul ras .

in cratita cu pacetta si ceapa calita se asaza feliile de dovlecel si sepune din nou pe foc...cand s-a infierbantat se adauga ouale batute peste, si se pun cateva masline taiate in doua ( de  acele afara sambure). se lasa 2-3 min apoi se rastoarna pe o farfurie, si cu grija se lasa sa cada pe partea cealalta in tigaie...( cine are doubletta e fericita..cat as vrea si eu una...) si se mai prajeste si pe  partea aceasta 2 min, apoi se rastoarna pe o farfurie.

se serveste dupa preferinta...cu rosii, castraveti proaspeti sau murtaura....si neaparat cu pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)-0
Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)-1
Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)-2
Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)-3
Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)-4
Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)-5

COMENTARII (17)

adasev12 1

25.03.2011, 07:11

elena, bine-ai venit
cris....mersi

LUK 1

25.03.2011, 10:59

tare bine arata

mamaieelena 1

25.03.2011, 12:37

frumos aranjata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41