Orez basmati cu ardei colorati

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 21 Aug 2013 | 1625 vizualizari

 

Ce sa zic, si-n concediu se mananca,asa ca n-am stat degeaba.......

 

INGREDIENTE

  • 2 cani orez basmati
  • 5 cani apa
  • 3 bucati ardei gras rosu, verde si galben
  • 15 bucati baby morcov
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 cub delicat gust de gaina
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati cu ardei colorati:

Spalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in tigaia cu ulei incins, se adauga putina sare si se pune un capac peste tigaie sa se inabuse. Cand sunt gata legumele le adaugam peste orezul deja fiert.

Se poate servi atat cald cat si rece.Noi l-am sevit cu niste pulpe de pui imbracate in mustar.

 

TIPS-URI

1

folosim aceaiasi cana si pentru a masura orezul si a masura apa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253561
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253562
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253563
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253564
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253565
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253566
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253567
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253568
retete culinare - Orez basmati cu ardei colorati 253569

COMENTARII (22)

ianculubita 1

22.08.2013, 12:05

buuuun

simona72 1

22.08.2013, 18:17

Minunat, cu asa orez nu mai am nevoie de carne!!

Valclaudia 1

22.08.2013, 23:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55