Orez cu dovlecel si curry

de Adele in Mancaruri de legume, 17 Mai 2014 | 3227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 dovlecel
  • 50 gr sunca (pancetta)
  • 1 cub delicat
  • sare
  • piper
  • curry
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovlecel si curry:

Punem o cratita pe foc cu 2 linguri de ulei,tocam ceapa si o punem la calit,punem un pic de apa sau de vin alb ca sa nu se arda,taiem sunca bucati si o punem peste ceapa dupa care taiem cuburi si dovlecelul si le calim toate pentru un minut .Adaugam orezul si il tostam pentru 3-4 minute dupa care punem 1 cana jumatate de apa si cubul de delicat.Lasam sa fiarba la foc mic si din cand in cand amestecam.Ajungem si apa daca mai este nevoie.Lasam la foc mic pentru 15 minute.Inainte sa oprim punem sare(gustam ca sa vedem cat este de sarat daca mai este nevoie adaugam ),piper si curry dupa gust.Lasam la racit pentru cateva minute.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovlecel si curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu orez nedecortificat