Orez cu lapte gratinat

de symonik in Dulciuri, 22 Iun 2009 | 5376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 L de lapte
  • 150gr orez
  • 200gr zahar
  • 4 oua
  • un betisor de scortisoara
  • 2 coji de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte gratinat:

Se pastreaza 100 ml lapte,iar restul se pune la firt cu scortisoara, cojile de lamaie si jumatate din cantitatea de zahar.

Cand incepe sa fiarba se adauga orezul se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 minute,amestecand din cand in cand.Dupa ce au trecut cele 20 min se ia de pe foc si se indeparteaza scortisoara si cojile de lamaie.

Separat se freaca galbenusurile cu 100 ml lapte si se amesteca cu orezul fiert amestecand pana la omogenizare.ALbusurile se bat bine, impreuna cu restul de zahar.

Intr-un vas de yena sau orice alt vas de cuptor si pune orezul si se acopera cu albusurile si se introduce in cuptorul preancalzit timp de 1-2 minute.

Se serveste cald.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte gratinat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise