Orez cu legume in foi de spanac

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 1670 vizualizari

 

buna de post dar si in alte zile

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 3 linguri de mazare
  • 1/2 ardei capia rosu
  •  cateva masline negre
  • 1 morcov mic
  • 30 g cascaval (de post daca tineti post)
  • 20 g unt (daca tineti post puteti pune putin ulei)
  • sare
  • apa
  • cateva frunze de spanac

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume in foi de spanac:

Se fierbe mazarea si morcovul cubulete in apa cu putina sare.

Frunzele de spanac se oparesc in baur fierbinte cateva secunde.

Orezul se fierbe sa fie pufos si se amesteca cu untul/uleiul si cascavalul ras.

Se unge un vas mic de jena termorezistent cu unt, se aseaza cate o frunza de spanac oparit si umplut cu orez.Peste orez puneti alternativ amestecuri de morcov cu mazare sau ardei cubulete cu masline negre.Se mai presara putin cascaval razuit pe deasupra.Se lasa la cuptor inca vreo 10-15 minute.

 

TIPS-URI

1

se pot face si mici sarmalute cu aceasta umplutura

RETETA IN IMAGINI

Orez cu legume in foi de spanac-0
Orez cu legume in foi de spanac-1
Orez cu legume in foi de spanac-2
Orez cu legume in foi de spanac-3
Orez cu legume in foi de spanac-4
Orez cu legume in foi de spanac-5
Orez cu legume in foi de spanac-6
Orez cu legume in foi de spanac-7
Orez cu legume in foi de spanac-8

COMENTARII (16)

diaconta 1

24.03.2011, 19:02

Doamne cat de bine arata

epurasha2bb 1

25.03.2011, 11:46

multumesc fetelor!

mena29 1

26.03.2011, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04