Orez cu prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Apr 2019 | 2831 vizualizari

 

Dupa cateva zile de varza calita cu cuburi de soia si ciorba de stevie parca doream altceva. Zis si facut un orez cu prune uscate. O reteta de post creativa. A fost o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 300 g. prune uscate
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • o cana cu orez(200 g.)
  • o lingura de ierburi cu marar
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu prune uscate:

Prunele se spala bine in 2-3 ape, se oparesc cu apa clocotita si apoi se scurg.

Ceapa se curata, se taie pestisori si se pune la calit.

Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam morcovul si ardeiul tocate marunt, orezul si 3 cani de apa sau de stoc de legume, sare, piper dupa gust si condimentele.

Se amesteca totul foarte bine.

Cand orezul s-a umflat, adaugam prunele, amestecam si dam la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu am avut stoc de legume si atunci am folosit legumele proaspete direct in prepararea orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post