Orez prajit cu pui si sos de stridii

de -Miti- in Pui, 10 Iun 2012 | 2104 vizualizari

 

Daca va ramane orez de la mancarea chinezeasca, il puteti folosi a doua zi la orez prajit.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr piept de pui ,taiat in cubulete de 1 cm
  • 2 bucati de ceapa verde,taiata bucati
  • 2 catei de usturoi,taiati marunt
  • 1/4 lingurita ghimbir pudra
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de sos de stridii
  • 3 cani de orez alb simplu gatit la aburi,preparat in ziua anterioara
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu pui si sos de stridii:

Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute.

Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui in wok si se prajesc. Se scot deoparte intr-o farfurie. 

In acelasi wok,se adauga ceapa verde,se caleste putin si se adauga usturoiul.

Se adauga orezul care a fost preparat cu o zi inainte,astfel nu va mai fi lipicios si va fi mai usor de prajit. Se amesteca bine,se adauga bucatile de pui, cealalta lingura de sos de soia si sosul de stridii.

Se adauga si uleiul de susan si se serveste cald.

 

COMENTARII (20)

Lau 1

11.06.2012, 08:19

ce bine arata

Geanina87 1

11.06.2012, 09:17

Interesant

Rux 1

11.06.2012, 18:44

Tare gustos trebuie sa fie Miti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D