Ostropel de pui

de oanapl in Pui, 27 Feb 2017 | 4430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei gras mare
  • o conserva de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa/supa de pui
  • 1 lg faina (optional)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Pui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute.

Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi ardeii taiati cuburi mari. Lasi pe foc inca 5-10 minute. Adaugi sare, piper, rosiile din conserva (taiate bucati daca sunt intregi), boia, foaia de dafin, vinul si supa de pui. Omogenizezi totul si adaugi si carnea peste sos.

Lasi sa fiarba cca. 20-30 de minute. In ultimele 5 minute, adaugi usturoiul pisat si optional, faina amestecata cu putin sos.

 

Servesti ostropelul cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui a la Kiev