Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

de AlexTeacher in Pui, 28 Iul 2015 | 788 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se rezuma la mucenici si coliva), dar din cand in cand parca mai merge si-un ostropel. Se prepara usor, scapi repede daca te bate sotul/sotia la cap ca trebuie sa gatesti ceva, si ai si timp sa te-ntorci sa-l vezi pe Chipciu in actiune :)

Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • Ciocanele de pui – 8 buc
    • Bulion calitativ – 200 ml – 300 ml
    • Usturoi – 1 capatana
    • Ulei – 3 linguri
    • Apa – 300 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 2 lingurite
    • Vin alb – 50 ml
    • Sare si piper dupa gust
    • Pentru mamaliga:
    • Malai grisat sau degerminat – 1 cana
    • Apa – 3 cani
    • Unt – 80 g
    • Mozzarella pentru pizza – 100 g
    • Sare – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella:

  • Curatati ciocanelele si parliti-le inainte;

  • Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Incingeti uleiul si caliti ciocanelele pana capata o tenta aurie;

  • Adaugati apoi usturoiul si caliti-l si pe acesta putin, avand grija sa nu devina maro;

  • Stingeti cu vinul alb si adaugati peste acestea bulionul, apa si zaharul;

  • Mutati totul intr-un vas termorezistent si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

  • Daca simtiti ca sosul din tava scade considerabil si risca sa se arda inainte ca ciocanelele sa fie gata, mai completati cu putina apa;

  • Puneti cele 3 cani de apa la fiert intr-o craticioara;

  • Adaugati un praf de malai si sarea;

  • Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul amestecand energic cu ajutorul unui tel;

  • Cand malaiul a fiert iar mamaliga s-a inchegat, adaugati untul si continuati sa amestecati;

  • Rasturnati mamaliga intr-o tava sau un castron si puneti cubulete de mozzarella pentru pizza pe deasupra;

  • Introduceti-o in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se topesc si se rumenesc;

  • Serviti impreuna cu ostropelul;

    Pofta buna !

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella 392625
retete culinare - Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella 392626

COMENTARII (13)

merisor 1

28.07.2015, 16:07

Vai!

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:36

Rocsi 1

29.07.2015, 20:10

Ce bun este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S