Ostropel de pui à la Ana

de Anamaria Cook in Pui, 3 Mar 2012 | 3788 vizualizari

 

Prepar aceasta reteta in zilele cand nu prea am mult timp sa petrec in bucatarie...Stiu ca nu este ostropelul traditional dar cine spune ca nu ne putem adapta retetele dupa propriile gusturi :).

 

INGREDIENTE

  • o ceapa marisoara sau doua mai mici
  • o jumatate piept de pui(sau orice alta carne)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 ciuperci (optional)
  • 7-8 rosii potrivite
  • un ardei gras
  • 5 linguri de vin rosu
  • 3 lingurite faina
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui à la Ana:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins.

Apoi se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii. Se adauga faina si se amesteca bine

Cand ceapa este calita se adauga puiul taiat bucati. Adaugati sare si piper dupa gust.

Intre timp opariti rosiile in apa fiarta. Cand s-a crapat coaja se scot din apa se curata si se paseaza cu o furculita. Se adauga peste ceapa cu puiul, apoi adaugati vinul si lasati sa fiarba la foc mic.

Cand puiul este gata se taie usturoiul marunt si se adauga peste sos. Se mai lasa pe foc inca 15-20 minute. La final se adauga patrunjelul tocat marunt.

Serviti cu piure de cartofi.
POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ostropel de pui à la Ana-0
Ostropel de pui à la Ana-1
Ostropel de pui à la Ana-2
Ostropel de pui à la Ana-3
Ostropel de pui à la Ana-4
Ostropel de pui à la Ana-5
Ostropel de pui à la Ana-6
Ostropel de pui à la Ana-7
Ostropel de pui à la Ana-8
Ostropel de pui à la Ana-9
Ostropel de pui à la Ana-10

COMENTARII (8)

Laly

Laly 1

04.03.2012, 20:32

Buuun

Lau

Lau 1

04.03.2012, 21:50

bun

babi5

babi5 1

29.08.2013, 08:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!