Oua de Paste (2013)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 1592 vizualizari

 

Primul Paste impreuna cu Minunea mea!
Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi va dorim si voua! Sa aveti sufletul curat!

 

INGREDIENTE

Din pacate, timpul nu mi-a mai permis anul acesta sa vopsesc ouale in mod natural, drept pentru care am ales cea mai simpla varianta: vopseaua din comert. Astfel, avem nevoie de:

  • vopsea lichida de oua
  • apa
  • sare
  • 4 linguri cu otet
  • ulei sau untura
  • servete de hartie
  • frunze de diferite forme sau coji de ceapa rosie pentru realizarea modelelor
  • un dres pentru cazul in care alegem sa realizam si modele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste (2013):

Spalam si degresam ouale, cu ajutorul unui burete abraziv. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert la foc mic, in apa cu sare. Separat fierbem 2 litri de apa pentru vopsit. Apa trebuie sa o mentinem fierbinte. In functie de tipul de vopsea, turnam continutul plicului in 200-250 ml apa fierbinte, adaugam si cateva linguri de otet, omogenizam si punem cate 2-3 oua pentru aproximativ 4 minute (in functie de intensitatea culorii pe care dorim sa o obtinem). (Pentru realizarea modelelor, umezim frunza/coaja de ceapa, o asezam pe ou si o legam strans cu un dres). Stergem usor ouale cu un servet de hartie si le ungem cu grasime (ulei sau untura) pentru a le conferi luciu.

  Va dorim un Paste Fericit!

 

TIPS-URI

1

Nu este necesar ca apa in care fierb ouale sa dea in clocot pentru ca acestea sa fie tari;

2

Ouale nu se fierb in vopsea!

3

Pentru o culoare intensa se folosesc oua albe! Insa, cum acestea se sparg cel mai usor, ar fi ideal sa aveti oua de tara!

4

Se pot folosi combinatii de culori pentru nuante diferite!

RETETA IN IMAGINI

Oua de Paste (2013)-0
Oua de Paste (2013)-1
Oua de Paste (2013)-2
Oua de Paste (2013)-3
Oua de Paste (2013)-4
Oua de Paste (2013)-5
Oua de Paste (2013)-6
Oua de Paste (2013)-7
Oua de Paste (2013)-8
Oua de Paste (2013)-9
Oua de Paste (2013)-10
Oua de Paste (2013)-11

COMENTARII (35)

Corinuta 1

04.05.2013, 23:08

Paste fericit si voua!

MotanLaOale 1

04.05.2013, 23:58

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2013, 00:54

Paste Fericit ! Hristos a Inviat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04