Ouă scoţiene

de botcrina in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2014 | 4474 vizualizari

 

Am văzut pe Tv Paprika aceasta reţetă şi mi-a plăcut foarte mult, aşa că am încercat şi eu, a ieşit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată pentru cârnaţi(amestecată cu 1 lingură boia, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 3 căţei usturoi pisat)
  • 6 ouă fierte tari
  • 3 ouă bătute
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • 1 rămurică leuştean verde
  • 50 ml ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă scoţiene:

Fierbem 6 ouă tari.

Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat.

Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în mijlocul cărnii, apoi adunăm marginile foliei şi răsucim, până obţinem o biluţă rotundă.

Desfacem folia şi aranjăm biluţa obţinută pe o tavă. Procedăm la fel şi cu restul de carne şi ouă, până obţinem 6 biluţe.

Cu ajutorul degetelor rostogolim biluţele prin oul bătut apoi prin pesmet şi la final le aranjăm în tava de copt.

Presărăm pe deasupra uleiul de măsline şi dăm la copt tava cu ouăle scoţiene, obţinute, la  cuptorul preîncălzit la o temp. de 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate servi alături de o garnitură de cartofi;

2

sucul lăsat de carne se poate folosi ca sos;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă scoţiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laura_n 1

16.05.2014, 14:06

si eu le voi prepara...cand o veni si timpul ala )

botcrina 1

16.05.2014, 18:20

multumesc tuturor pt. apreciere!

Xandrinne 1

03.06.2014, 06:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Bunaciune" la cuptor