Pachetele de primavara cu foi de orez

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 5604 vizualizari

 

Pentru prima oara lucrez cu foi de orez si sunt tare incantata de ele si de rezultat. Cu ajutorul vostru, al bucatarasilor, am pregatit rapid aceste pachetele delicioase. Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine ma incantat si mai tare.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de orez cu diametrul 22 cm
  • 1 borcan salata tailandeza(muguri de fasole mungo, ciuperci Mu-Err,ardei paprica rosii si verzi, morcovi)
  • 1 morcov dat pe razatoarea cu ochiuri mici
  • 5 ciuperci champinion tocate marunt
  • 1 ceapa verde taiata feliute
  • 1 praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de fistic(nu am avut de susan)
  • 2 linguri sos de soia
  • cativa stropi de sos Piri-Piri
  • 2 linguri sos dulce acrisor(Lidl)
  • pt servit:
  • frunze de salata, rosii cherry
  • sos dulce acrisor picant
  • pt prajit: ulei de palmier Olina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara cu foi de orez:

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata feliute. Lasam totul la foc iute pana se prajesc legumele si scade zeama lasata. Adaugam legumele scurse de la borcan, amestecam si continuam prajirea pt inca 5-10 minute. Condimentam cu sos de soia, sos iute Piri-Piri, sare si piper, sos dulce acrisor si neaparati gustati sa condimentati dupa gustul vostru.

Pt asamblare: pregatiti un castron cu apa calda pe masa de lucru, in care veti scufunda pt aproximativ 30 secunde foile de orez. Va veti da seama cat este suficient sa le tineti atunci cand lucrati cu ele, devin moi si usor de rulat. Duapa ce am inmuiat foaia de orez, am asezat-o pe un prosop curat de bucatarie, umed, am pus o lingura plina de umplutura la baza foi, am rulat, am adunat capetele si am continuat rularea pana la capat. Procedam la fel si cu restul pana terminam compozitia. Cand le terminam pe toate le prajim in ulei de palmier pana se rumenesc pe toate partile. Am servit cu salata si rosii cherry si sos dulce acrisor usor picant. Un deliciu garantat!!!

 

TIPS-URI

1

dupa ce am terminat de impachetat pachetelele am observat ca s-au lipit de masa, apoi de farfurie..sfatul pe care eu l-am primit si pe care il impartasesc cu voi, este sa ungeti putin farfuria in care le puneti cu ulei de susan, astfel eviati lipirea lor

2

se pot manca si asa, neprajite, adica dupa ce le-ati impachetat le serviti imediat cu sosul si salata dorita

3

cand le prajiti sa le puneti la distanta unele de altele, pt ca se lipesc si in timpul prajirii

4

umpluturile pot sa fie in orice combinatie, depinde doar de voi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308481
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308483
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308484
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308485
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308486
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308487
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308488
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308489
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308490
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308491
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308492
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308493
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308494
retete culinare - Pachetele de primavara cu  foi de orez 308495

COMENTARII (26)

anca_rm 1

04.04.2014, 12:32

la favorite cu ele

laura_n 1

05.04.2014, 16:49

foarte misto! visez de ceva vreme la ele

Dana_Retetegg 1

06.04.2014, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S