Paella cu fructe de mare si carne

de Timi in Fructe de mare, 25 Noi 2012 | 2961 vizualizari

 

Paella autentica din Spania

 

INGREDIENTE

  • 6-8 creveti intregi necuratati
  • carne de iepure sau pui ( se pot pune ambele dupa gustul fiecaruia)
  • 6 cirnaciori subtiri cu carne cruda, nu afumata
  • 2 cepe mari
  • un gogosar mare si 1-2 ardei verzi
  • 3 rosii
  • un pahar de mazare
  • sofran (DACA VA PLACE ACEST CONDIMENT)
  • 6 cani mici de orez (cani de cafea)
  • masline intregi
  • 3 oua fierte
  • usturoi, patrunjel si colorant alimentar portocaliu( se gaseste la condimente)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare si carne:

Pentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare.

In tava incinsa si cu putin ulei se pun crevetii , se prajesc dar nu mult, altfel se intaresc.

Dupa ce sunt gata se scot si se pun deoparte. In aceeasi tigae cu sucul care l-au lasat crevetii se mai adauga ulei si se pune toata carnea si cirnaciorii taiate marunt si se prajesc la foc mare sa se rumeneasca si dupa aia se reduce focul si se adauga ceapa usturoiul si gogosarul, ardeiul verde taiate marunt si se lasa sa se caleasca la foc lent.

Dupa  ce s-au calit se adauga rosiile date pe razatoare sau taiate cit mai marunt si se mai lasa vro 5 minute amestecind sa nu se prinda de fund.

Se adauga apa sa treaca peste carne si se lasa la fiert, cind e aproape fiert totul se adauga sofranul si colorantul galben-portocaliu dizolvat in apa rece ( acest colorant nu e pt gust e doar pentru culoare si ai da un aspect placut orezului.

Dupa ce s-a fiert se adauga orezul ( daca mai e nevoie mai adaugam vro 2 pahare de apa) si mazarea.Se fierbe vro 20 min la foc lent (trebuie sa scada apa ) si se opreste focul cind bobul de orez inca e putin tare. Dupa ce s-a stins focul se lasa cu capac asa se mai umfla orezul si se face "al dente"Se orneaza cu ouale fierte ( o jumatate de ou de persoana) , maslinele intregi si crevetii prajiti (un crevet sau doi de persoana , depinde cit sunt de mari)   

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190335
retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190336
retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190337
retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190338
retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190339
retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190340
retete culinare - Paella cu fructe de mare si carne 190341

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

26.11.2012, 19:42

Timi 1

03.12.2012, 10:17

mersiiiiiiii

babi5 1

03.09.2013, 19:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L