Calamari prajiti si creveti cu patrunjel

de Alina26 in Fructe de mare, 23 Iul 2013 | 2093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g calamar
  • 50g faina
  • ulei pentru prajit(floarea soarelui)
  • sare
  • 300g creveti gri
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 1/2 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari prajiti si creveti cu patrunjel:

1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei .

2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am scuturat-o ca sa iasa excesul de faina.I-am pus in tigaie si i-am prajit cam 6-7 min pe fiecare parte.

3.Am spalat creveti,i-am pus la scurs.Am incins o tigaie cu putin ulai de masline si un catel de usturoi,pe care l-am scos.

4.Am adaugat creveti pana si-au schimbat culoarea.Am pus vinul,l-am lasat sa se evapore si sa scada toata zeama.Am adaugat patrunjelul tocat marunt si sare.Am mestecat si am stins focul.

Serviti cu lamaie si salata  verde.

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-0
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-1
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-2
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-3
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-4
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-5
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-6
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-7
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel-8

COMENTARII (15)

Alina26

Alina26 1

23.07.2013, 17:06

multumesc!!!!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

23.07.2013, 19:17

Ador calamarii

Alina26

Alina26 1

24.07.2013, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!