Paine alba glazurata in vasul roman

de nadina73 in Piine, 22 Iul 2010 | 3036 vizualizari

 

este grozava ...............nu am cuvinte ,incercati-o cu incredere,merita

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 620 ml apa calduta
  • 2 linguri de unt topit
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1-2 lingurite de sare
  • Glazura:
  • 3 lingurite de amidon
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba glazurata in vasul roman:

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .

Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.

Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.

Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval  8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos

Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa

 

RETETA IN IMAGINI

Paine alba glazurata in vasul roman-0
Paine alba glazurata in vasul roman-1
Paine alba glazurata in vasul roman-2
Paine alba glazurata in vasul roman-3
Paine alba glazurata in vasul roman-4
Paine alba glazurata in vasul roman-5
Paine alba glazurata in vasul roman-6
Paine alba glazurata in vasul roman-7
Paine alba glazurata in vasul roman-8
Paine alba glazurata in vasul roman-9

COMENTARII (40)

nadina73 1

24.07.2010, 03:05

ina ti-am pastrat si tie o coaja

Adinacarla 1

26.07.2010, 00:08

Am ajuns si eu tarziu..o mai fi oare si pentru mine o felie virtuala??...sigur pun curand la munca vasul roman...

nadina73 1

27.07.2010, 17:37

merita adina sa incerci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04