Paine cu tarate si iaurt

de Rux in Piine, 27 Noi 2010 | 6449 vizualizari

 

O paine coapta la vasul roman de o savoare greu de descris in cuvinte...merita probata....atat de sanatoasa si de gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 230 ml apa
  • 210 ml iaurt
  • 2 linguri floarea soarelui
  • 2 linguri melasa( sau zahar brun)
  • 375 gr faina alba
  • 250 gr faina integrala de grau
  • 50 gr tarate grau
  • 2 lingurite sare
  • un plic drojdie uscata 7 gr  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate si iaurt:

1. Puneti faina toata , taratele in vasul de framantat. Faceti o gropita in mijloc. Adaugati si sarea. Faceti o pasta din jumatate din cantitatea de apa calduta si drojdia la care adaugati si zaharul. Turnati peste faina impreuna cu restul de apa calduta, iaurtul si uleiul.

2.Framantati  8-10 minute sau pana cand obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Lasati la crescut la loc cald acoperind cu o folie unsa cu ulei, in jur de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

3. Puneti aluatul in vasul roman( sau vasul de cuptor in care faceti painea). Lsati pentru a doua oara la crescut pana isi dubleaza volumul, poate dura chiar o ora.

4. Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Stropiti painea cu apa faceti o cruce cu cutitul si presarati cu faina.

5. Coaceti o jumatate de ora si apoi raciti pe un gratar. Taiati painea numai cand s-a racit complet. E divina!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu tarate si iaurt 66558
retete culinare - Paine cu tarate si iaurt 66560
retete culinare - Paine cu tarate si iaurt 66561
retete culinare - Paine cu tarate si iaurt 66562
retete culinare - Paine cu tarate si iaurt 66563

COMENTARII (12)

Rux 1

28.11.2010, 10:53

E buna de n-ai aer

nadina73 1

29.11.2010, 00:19

e la favo

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:48

aoleu ma tu ai furat asta de la magazin sa ne servesti? bravoo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55