Ciabatta cu masline

de Sylvia in Piine, 1 Feb 2010 | 6602 vizualizari

 

Imi place aceasta reteta de paine italineasca , e pufoasa si gustoasa si se pastreaza foarte bine. Am adaptat reteta care o faceam adaugand si o ligura de gris, asa cum am vazut pe un site italian la o reteta traditionala.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de faina alba tip 55,
  • 150  grame faina integrala,
  • o lingura de gris,
  • 50 grame de masline negre tocate marunt, 
  • 300 ml de apa ( eventual se mai adauga faina daca aluatul iese prea moale depinde de faina si de umiditatea din aer ) ,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 25 grame de drojdie proaspata,
  • o lingurita sare si o jumatate de miere sau zahar brun .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta cu masline:

   Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.

   Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la masina. Modelam apoi ciabatta, are o forma specifica lunga si mai plata, fara sa o crestam deasupra. Eu am mai lasat-o sa dospeasca 20 de minute.

 Se coace  pentru 30 de minute in cuptorul incins in pealabil la 220 de grade, este gata atunci cand are o crusta aurie. Eu pun mereu tava la jumatatea cuptorului si sub ea pun o tava cu 250 ml de apa, iese painea mai crocanta si nu se arde niciodata.

  Se lasa la racit pe un grill, este ideala si pentru tartinat are o aroma deosebita, sper ca v-am facut pofta .

 

RETETA IN IMAGINI

Ciabatta cu masline-0
Ciabatta cu masline-1
Ciabatta cu masline-2
Ciabatta cu masline-3

COMENTARII (3)

Brindusa

Brindusa 1

01.02.2010, 17:03

si ce pofta! Mie imi place mult ciabatta.

Oana

Oana 1

01.02.2010, 17:30

Si mie imi place! Arata suuper!

Sylvia

Sylvia 1

01.02.2010, 18:19

E foarte buna si aromata, eu mai fac si cu rosii uscate conservate in ulei o sa pun si reteta aceea. Mai au italienii o paie bestiala, paine Toscana ii zice am macat de cateva ori si mi-a ramas in minte dar nu stiu exact cum se face .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!