Paine de casa cu iaurt

de merisor in Piine, 27 Dec 2012 | 8702 vizualizari

 

Mama face foarte des aluatul de paine cu iaurt si iese asa pufoasa ! Si a mea a iesit intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 350 ml iaurt de tara(lapte prins)
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Punem apa cu sarea la incalzit

Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere.

Punem apa calduta si o mana de faina.

Rezulta o maia de consistenta unei smantani mai subtire.

Acoperim si lasam la crescut 10-15 minute pana isi dubleaza volumul, dupa care turnam peste ea  iaurtul tinut la temperatura camerei. Amestecam bine si incepem sa punem faina putin cate putin si la fel uleiul. Framantam aluatul il acoperim si lasam la dospit cam 20 de minute, apoi formam niste mingiute pe care le asezam in forma rotunda detasabila.

Acoperim din nou si mai lasam la crescut 15-20 minute.

Ungem deasupra cu putin ulei si dam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade.

Eu am pus aluat si in doua forme cosulet, pe care le-am introdus in cuptor in acelasi timp cu paine, dar le-am scos cam dupa 25 minute.

Iese o paine foarte pufoasa datorita iaurtului de tara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195371
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195372
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195373
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195374
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195375
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195376
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195377
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195379
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195380
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195381
retete culinare - Paine de casa cu iaurt 195382

COMENTARII (47)

xana 1

09.09.2013, 22:45

Wow! La favorite cu ea! Nu am facut niciodata paine in casa si cred ca asta o sa fie prima

nilgun 1

10.09.2013, 20:43

super idee

mena29 1

10.09.2013, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D