Pâine de casă cu măsline și semințe

de Panacris in Piine, 13 Mar 2014 | 1156 vizualizari

 

O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat-o și familia a cerut o noua rundă;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • mix de semințe (in, dovleac, floarea soarelui, susan)3-4 linguri,
  • măsline feliate cca 100 g.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu măsline și semințe:

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la alautrui. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).  De data asta am pus măslinele și semințele de la început, nu cum spune la carte după cca. 30 de minute.  Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pâine de casă cu măsline și semințe 303341
retete culinare - Pâine de casă cu măsline și semințe 303342

COMENTARII (21)

Rocsi 1

13.03.2014, 19:58

Ce ar merge o feliua calda acum

Lavinia 1

15.03.2014, 09:18

buna

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:16

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S