Paine din faina alba/neagra

de T I M E A in Piine, 27 Mai 2012 | 1244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 500 gr faina neagra
  • 200 ml lapte caldut
  • 480 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • seminte floarea soarelui pt chifle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina alba/neagra:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).

Eu din aluatul de mai sus am facut trei impletituri si o tava de chifle.

Pentru impletituri: rupem din aluat bucati pe care le rulam si apoi le impletim cate doua.

Iar pt chifle rupem din aluam si forma bilute cu mana.  Chiflele le ungem cu putin ulei si le dam prin seminte de floarea soarelui.

Asezam impletiturile si chiflele in tavi tapetate cu hartie de copt.

Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul.  

Dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de aprox 25-30 min.

Chiflele se fac putin mai repede.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine din faina alba/neagra 164490
retete culinare - Paine din faina alba/neagra 164491
retete culinare - Paine din faina alba/neagra 164492
retete culinare - Paine din faina alba/neagra 164494
retete culinare - Paine din faina alba/neagra 164495
retete culinare - Paine din faina alba/neagra 164496

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

28.05.2012, 16:35

ce gustoasa este

T I M E A 1

28.05.2012, 16:54

multumesc

iri_iri 1

29.05.2012, 00:13

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D