Paine frageda cu susan

de adasev12 in Piine, 24 Ian 2012 | 1984 vizualizari

 

mi-a cam intrat la suflet painea facuta in casa...si incepe sa-mi iasa din ce in ce mai bine, asa ca fac destul de des...urmeaza cea cu semintre, ca am vazut la multi bucatarasi, si cred ca e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip 00
  • 15 g drojdie  proaspata
  • o lg zahar
  • o lg sare
  • 2 lg iaurt gras
  • 50 ml lapte
  • apa cat mai e necesar
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frageda cu susan:

Drojdia am pus-o intr-un bol sfaramata si am lasat-o la cald vreo jumatate de ora. Am pus apoi zaharul si am diluat-o cu laptele caldut, apoi am adaugat 2 lg de faina si am amestecat bine. Am lasat maiaua la cald sa creasca, ceea ce intampla foate repede, cca 5 minute.

Faina am pus-o intr-un bol mai mare, am presarat sarea peste si in mijloc am pus maiaua dospita. Am adaugat iaurtul caldut ( l-am pus la microunde 30 sec), apoi am inceput sa framant cu mana, am adaugat o mana de seminte de susan si am completat cu nesecarul de apa, cat sa iasa un aluat elastic si molcut, dar nu prea moale...Am framantat cam 7-10 minute si am lasat la dospit cam 3 ore... Eu de obicei las painea la dospit cat de mult pot...cu cat dospeste mai mult, cu atat e mai buna...

Am transferat apoi aluatul in tava de copt, nu inainte de a-l mai framanta putin, l-am crestat deasupra cam pana la jumatate, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat si deasupra  seminte de susan si putina sare grunjoasa. Am lasat la dospit inca o ora, acoperit, la caldura. Am copt apoi painica la 180 grade cam o ora.  Am scos imediat si am udat-o deasupra binisor cu apa rece, apoi am acoperit cu un stergar si am lasat sa se raceasca binisor. Sincer eu am papat o feluita goala si inca calduta...

Pofte mari, deh!

 

RETETA IN IMAGINI

Paine frageda cu susan-0
Paine frageda cu susan-1
Paine frageda cu susan-2
Paine frageda cu susan-3

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:43

buna

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

buna

adasev12 1

29.01.2012, 14:49

elena, jolygina, ms fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04