Painici

de anca_rm in Piine, 1 Noi 2013 | 2690 vizualizari

 

Promit ca e ultima reteta , pana luni .
Daca aveti idee de un alt titlu va rog , astept sugestii

 

INGREDIENTE

  • · 500 gr faina
  • · 1 cub drojdie
  • · 2 lingura zahar
  • · 2 lingurita sare
  • · 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • · 150 ml apa calduta Pentru oparit:
  • · 2 litri apa · sare mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Drojdia o amestecam cu putina apa calda .

Intr-un castron punem faina  iar in mijlocul ei formam o groapa unde punem drojdia dizovata in apa, zaharul sis area .

Amestecam punand si putina faiana .

Acoperim cu un prosop si lasam la caldura sa creasca putin cam 10 minute.

Adaugam uleiul si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios

Din aluatul obtinut formam painicile de marimea dorita  si le asezam pe masa de lucru presarata cu putina faina .

Lasam sa isi dubleze volumul , acoperite cu prosopul.

Intr-un vas punem 2 litri de apa si sare la fiert.

Cand fierbe punem in ea painicile si lasam cam 30 secunde.

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le asezam direct in tava pe care am pus in prealabil hartie de copt.

Procedam la fel pana cand terminam cu painicile.

Punem tava in cuptorul preincazlit  sic and sunt rumenite deasupra sunt bune de mancat.

TIPS-URI

1

marimea painilor ramane la alegerea voastra dar nu trebuie sa fie foarte mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle multicereale