Painici

de anca_rm in Piine, 1 Noi 2013 | 844 vizualizari

 

Promit ca e ultima reteta , pana luni .
Daca aveti idee de un alt titlu va rog , astept sugestii

 

INGREDIENTE

  • · 500 gr faina
  • · 1 cub drojdie
  • · 2 lingura zahar
  • · 2 lingurita sare
  • · 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • · 150 ml apa calduta Pentru oparit:
  • · 2 litri apa · sare mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Drojdia o amestecam cu putina apa calda .

Intr-un castron punem faina  iar in mijlocul ei formam o groapa unde punem drojdia dizovata in apa, zaharul sis area .

Amestecam punand si putina faiana .

Acoperim cu un prosop si lasam la caldura sa creasca putin cam 10 minute.

Adaugam uleiul si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios

Din aluatul obtinut formam painicile de marimea dorita  si le asezam pe masa de lucru presarata cu putina faina .

Lasam sa isi dubleze volumul , acoperite cu prosopul.

Intr-un vas punem 2 litri de apa si sare la fiert.

Cand fierbe punem in ea painicile si lasam cam 30 secunde.

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le asezam direct in tava pe care am pus in prealabil hartie de copt.

Procedam la fel pana cand terminam cu painicile.

Punem tava in cuptorul preincazlit  sic and sunt rumenite deasupra sunt bune de mancat.

 

TIPS-URI

1

marimea painilor ramane la alegerea voastra dar nu trebuie sa fie foarte mari

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painici 274093
retete culinare - Painici 274094
retete culinare - Painici 274095
retete culinare - Painici 274096
retete culinare - Painici 274097

COMENTARII (16)

anca_rm 1

04.11.2013, 09:33

va multumesc

Valclaudia 1

06.11.2013, 08:49

anca_rm 1

06.11.2013, 09:41

Claudia ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S