Painici haioase

de Oana in Mancare copii, 1 Apr 2009 | 5056 vizualizari

 

Mi-a ramas niste aluat de paine, cel facut pentru “castronelul” in care am mancat ciorba de fasole si am facut niste painici haioase pentru Vlad. Au iesit crocante si goale la mijloc, pentru ca am intins prea subtire foaia. El a fost super incantat de forma lor!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 1 linguta ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • 1 si 1/2 linguri lapte praf
  • 320 g faina
  • 2 lingurite drojdie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici haioase:

Ingredientele se pun in aceasta ordine la masina de paine si am setat programul de framantat si dospit, care a durat 1h25.

Am decupat cu ajutorul unui pahar fata purcelusului, apoi cu un dop de cola am decupat nasul si urechile. La nas am crestat cu cutitul 2 taieturi micute, iar pentru urechi am taiat pe jumatate cerculetul decupat cu dopul. Ochisorii i-am facut din masline, apoi am uns totul cu ou, sa se lipeasca nasul si urechile si le-am copt la foc mediu pana s-au rumenit.

 

RETETA IN IMAGINI

Painici haioase-0
Painici haioase-1
Painici haioase-2
Painici haioase-3
Painici haioase-4
Painici haioase-5

COMENTARII (2)

epurasha2bb 1

23.02.2010, 16:07

sunt tare haiosi ! am facut si eu porcusori si iepurasi din painica cu lapte si au avut mare succes la pici.

Oana 1

23.02.2010, 16:24

Oo, da! i-au placut mult lui Vlad

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41