Painici impletite, pufoase, cu lapte

de Ligia Bxl in Piine, 22 Ian 2015 | 2896 vizualizari

 

Am vazut aceste painici de mult pe blogul doamnei Laura Laurentiu,Retete ca la mama cu Laura Laurentiu,care mi-au facut cu ochiul dar inca nu le-a venit randul si rasfoind pe facebook prin albumele de poze super faine ale unei fete minunate Gavril Carmen,ma convins cu nerabdare sa le incerc si eu,au iesit tare bune si chiar pufoase,nu a mai ramas nimic in farfurie intr-o clipita sau dus toate :D,multumesc ptr reteta. : )

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina 000
  • 350 ml de lapte caldut
  • 25 gr drojdie(eu am folosit uscata)
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare(eu as fi pus putin mai mult dar au iesit bune si asa)
  • pentru uns galbenus batut cu putin lapte
  • susan si mac pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici impletite, pufoase, cu lapte:

Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele intr-un vas apoi a adaugat drojdia proaspata si cu o lingura de zahar+3 linguri de faina din cele 600 de gr si a alasat la dospit.

Dupa ce am frecat drojdia uscata si sa incorporat,am pus restul de lapte si le-am adaugat toate peste faina,am pus sare si am inceput sa framant.(se poate framanta si cu un robot de bucatarie).

Apoi se adauga ulei putin cate putin si se framanta bine pana ce nu se mai lipeste de mana.

La final se unge aluatul cu putin ulei deasupra,se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescul aluatul se iau 16 bucati din el,si fiecare bucata se ruleaza cu mainile apoi se impletesc diferite impletituri la alegere.

Am pus painicile impletite intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am mai lasat painicile sa creasca putin,dupa care le-am uns cu un galbenus de ou batut cu putin lapte si am presarat susan si mac deasupra,se pot lasa si simple la alegerea fiecaruia.

Dupa ce au crescut am dat la cuptor pentru coacere si cand sau rumenit frumos le-am scos si le-am servit cu un pahar de lapte cald.

Se pot servi si reci.

Sa aveti pofta! si succes la impletit (ptr impletit gasiti video in josul paginii blogului doamnei Laura Laurentiu,Retete ca la mama cu Laura Laurentiu).

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363276
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363277
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363278
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363279
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363280
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363281
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363282
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363283
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363284
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363285
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363286
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363287
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363288
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363289
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363290
retete culinare - Painici impletite, pufoase, cu lapte 363291

COMENTARII (36)

tanyapatap 1

02.02.2015, 16:44

Ligia Bxl 1

03.02.2015, 15:22

Tania

tarasmariana 1

19.02.2015, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: