Painici musli

de boscodina in Piine, 22 Sep 2009 | 3789 vizualizari

 

De mult le pusesem gand rau painicilor astea, dar cum avantul pionieresc nu ma dadea afara din casa tot le faceam "saptamana viitoare",acum ,revenita cu forte proaspete...era musai sa le atac :)

 

INGREDIENTE

  • pentru coca:
  • 250g faina alba
  • 50 g faina neagra
  • 50g fulgi de ovaz
  • 250ml apa calduta
  • 20g drojdie
  • 1lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 3 linguri mac
  • 1/4 cana seminte de floarea soarelui decojite
  • 1/3 cana alune tocate marunt( eu am combinat alune cu nuci si migdale)
  • 1 mar taiat foarte marunt
  • 5 curmale taiate foarte marunt
  • 2 linguri miere
  • pentru ornat:
  • seminte de mac ,floarea soarelui si fulgi de ovaz
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici musli:

Se pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat de ea..asa ca a sta o ora).
Se scoate coca pe masa infarinata bine si se pune umplutura framantandu-se pana se omogenizeaza,nu foarte mult ca sa nu isi piarda coca consistenta.


Se fac painici rotunde( eu am facut 12, dar se pot face pana la 20 daca se fac mai micute), se dau prin amestecul de seminte pentru ornare si se pun in tava ,unsa in prealabil cu putin ulei, la dospit 20 de minute(de data asta nu am mai uitat).


Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade 15 minute.

 

COMENTARII (4)

boscodina 1

22.09.2009, 22:50

multumesc

ala_oancea 1

25.09.2009, 15:32

Ce buna trebuie sa fie !

alinutzika 1

12.08.2011, 15:29

sanatoase si tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI