Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2014 | 6729 vizualizari

 

FOARTE BUNI SI USOR DE FACUT

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi fierti 
  • 1 ou 
  • 80-100 g făină (depinde de cartofi ) 
  • 10 g de amidon din cartofi 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 50 g de parmezan ras 
  • sare 
  • piper
  • PENTRU UMPLUTURA 
  • 200 g mozzarella taiata marunt 
  • 100 g sunca taiata felii subtiri
  • PENTRU EXTERIOR 
  • 2 oua 
  • pesmet 
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca:

Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i  si lasa-i sa se raceasca .
 Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin  cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .
 Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .
 Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin  , faina ramasa,cantitatea  este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati  mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor  , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati  marginile bine . Asezati-le  pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .


 MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR 

Bateti ouale cu o furculita  .
Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.


 Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .
   

 

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CALD

RETETA IN IMAGINI

Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca-0
Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca-1

COMENTARII (12)

Pushaa

Pushaa 1

23.02.2014, 20:21

ce bine arata!!

_Alina_

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:49

mihaelar63

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:14

Mai mult decat delicios si tentant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!