Papanasi cu branza de vaci

de doinatarcea in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 727 vizualizari

 

Un desert delicios perfect atat pentru masa in familie cat si pentru cei mai exigenti musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. branza de vaci
  • 5 linguri de gris
  • 350 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr. smantana
  • un borcan de dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaci:

  • Intr un castron se amesteca branza, grisul, faina,zaharul, ouale, sarea,bicarbonatul si zaharul vanilat.
  • Se obtine un aluat usor de modelat cu mana tapetata cu faina.
  • Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati.
  • Luam fiecare bucata si formam din ea cate 2 sfere, una mai mare si una cat o nuca.
  • Din cea mai mare formam un cilindru.
  • Punem uleiul la incins si prajim bucatile de aluat pe ambele parti ca la gogosi.
  • Scoatem pe o tava cilindrii si punem peste ei dulceata, deasupra punem sfera iar deasupra smantana din belsug, stropim totul cu dulceata su servim calzi.
 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orce fel de dulceata insa eu o folosesc pe cea de maciese.

2

Daca raman pe a doua zi se pot incalzi la microunde.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi cu branza de vaci-0
Papanasi cu branza de vaci-1
Papanasi cu branza de vaci-2
Papanasi cu branza de vaci-3
Papanasi cu branza de vaci-4
Papanasi cu branza de vaci-5
Papanasi cu branza de vaci-6

COMENTARII (3)

-Licurici- 1

09.10.2015, 10:16

Foarte buni!

Camelya 1

09.10.2015, 10:18

doinatarcea 1

31.10.2015, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04