Papanasi cu branza de vaci by Alex

de simona72 in Dulciuri, 22 Apr 2016 | 814 vizualizari

 

Da, recunosc, sunt o mare pofticioasa. Am vazut reteta video postata de Alexandru Cirtu si nu am rezistat tentatiei. Tocmai faceam branzica si o puneam la scurs, ce mai, era momentul ideal. Sursa de inspiratie este aceasta…https://www.youtube.com/watch?v=AT9WLLza87k


 


Cat despre reteta…in primul rand ma atras modul de prezentare si apoi cat de usor parea totul. Si chiar a fost usor. Mi-a placut ca nu m-am mai chinuit sa fac inelele alea marisoare, am facut doar sfere… simplu si usor. Apoi, smantana si dulceata nu s-au mai prelins peste tot in farfurie, ci a stat cuminte in cupe si a putut fi mancata usor cu lingurita. Am respectat reteta lui Alex de papanasi, doar ca eu i-am servit cu iaurt gras grecesc care e ceva mai slaba ca si smantana si am facut pe loc un borcan de dulceata cu afine de la congelator la care am folosit indulcitor pulbere…mai putine calorii in farfurie, pardon cupe:)))

 

INGREDIENTE

Pentru papanasi:

  • 400 gr branza dulce de vaci proaspata
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Coaja rasa de la 1 lamaie mica bio
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit papanasii
  • Iaurt gras grecesc sau smantana pentru servit
  • Pentru dulceata:
  • 300-350 gr afine congelate
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingurita pectina(optional)
  • 2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaci by Alex:

Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare. Se adauga treptat amestecul de faina la cel de branza, se amesteca cu furculita, iar cand procedeul a devenit greu se pune aluatul pe masa de lucru si se framanta cu mana. Trebuie sa va rezulte un aluat care nu se lipeste de maini, dar nici nu trebuie sa fie un aluat uscat. Se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Punem putina faina pe masa de lucuru si pe maini. Rupe cate putin de aluat si cu mainile usor infainate modeleaza sfere. Dupa ce am terminat tot aluatul de modelat punem uleiul la incins. Se prajesc sferele in ulei mult incins, se intorc pe toate partile in uleiul incins pana devin rumene. Flacara trebuie sa fie medie, nici mica sa nu stea mult in ulei, dar nici mare sa se parpoleasca la suprafata si in interior sa fie crude…Se scot papanasii pe servetele de hartie.

Pentru dulceata: afinele se pun intr-o craticioara, se adauga indulcitorul si 2 linguri apa. Se lasa sa fiarba 10 minute. Pentru a grabi procesul de ingrosare al dulcetii am folosit putina pectina…daca nu doriti nu puneti, lasati dulceata sa fiarba pana se ingroasa putin.

 

Pentru asamblare: folositi niste cupe/pahare. Punem 2-3 linguri iaurt gras sau smanta grasa, peste, 2 linguri dulceata, apoi 2-3 papanasi, peste papanasi, iaurt gras sau smantana grasa si dulceata. Sunt mortales, pe cuvant de bucataras!:))) Sa va fie de folos!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439577
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439578
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439579
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439580
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439581
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439582
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439583
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439584
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439585
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439586
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439587
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439588
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439589
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci by Alex 439590

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.04.2016, 21:15

Salivez la o asa cupa

Gherca Daniela 1

25.04.2016, 17:56

mmm ce buni sunt!

Camelya 1

12.05.2016, 11:56

Vai de mine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!