Papanasi cu smantana si gem

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 45510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr brânză de vaci proaspătă
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 vârf linguriţă bicarbonat stins cu lămâie
  • 1 vârf cuţit sare
  • Zahăr vanilat
  • 200 grame făină
  • Ulei pt prăjit
Mai avem nevoie de:
  • Smântână
  • Dulceaţă/gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si gem:

  1. Brânza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul şi făina; Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins;
  2. Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găureşte cu degetul în centru apoi se măreşte gaura din mijloc şi se aplatizează foarte puţin colacul obţinut; separate se fac biluţe mai mici care să acopere gaura colăcelului; Se dă focul la mic sub tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi până sunt rumeni;
  3. Se servesc cu smântână şi dulceaţă de fructe de pădure (recomandabil).
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293447
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293448
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293449
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293450
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293451
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293452
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293453
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293454
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293456
retete culinare - Papanasi cu smantana si gem 293457

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

25.01.2014, 23:22

buni si eu am facut

MotanLaOale 1

25.01.2014, 23:57

babi5 1

27.01.2014, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S