Papanasi din piept de gaina cu ciuperci

de anisoara in Pui, 28 Mai 2010 | 25425 vizualizari

 

O reteta pentru masa de sarbatori . Se prepara foarte repede. Pe platoul cu papanasii sunt parjoalele de sarbatori , reteta o gasiti aici.:
http://www.bucataras.ro/retete/3126/pirjoale-de-sarbatori.html

 

INGREDIENTE

  • un kg de piept de gaina
  • 2-3 oua
  • 5 linguri de faina
  • ulei pt prajit
  • umplutura:
  • 200-300gr de ciuperci proaspete
  • 80 gr. cascaval
  • ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper negru macinat
  • marar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi din piept de gaina cu ciuperci:


Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii.
Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in latime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipereaza si se pune cu o lingura umplura din ciuperci cu cascaval. Se infasoara cu ajutorul peliculei. Rulada primita se rostogoleste prin faina turnata intr-o farfurie plata, pina faina se imbiba pe toate partile ruladei . Se aranjeaza pe un fund de lemn curat.

La fel se procedeaza cu celelalte felii din piept de gaina.
Se lasa ruladele cca 10 minute pe fundul de lemn , pentru ca sa se imbibe faina in carne, ea se umezeste putin.

Se incalzeste bine o tigaie mai lata in diametru, cu ulei la un foc normal ( nu prea tare). Se amesteca ouale si putina sare cu o furculita, intr-un vas mai lat.

Toti papanasii se rostogolesc din nou prin faina, pe urma prin ouale amestecate si se prajesc in tigaia incalzita bine , rostogolindu-le mereu prin ulei pina se prinde o pojghita de ou imprejurul lor, dupa aceia, se scade focul si se prajesc cca 10-12 minute, cind pe o parte, cind pe alta a papanasilor pina primesc o culoare aurie.


Prepararea umpluturii :
Se curata si se taie ceapa in rondele subtiri , ciupercile se spala si se taie feliute , usuturoiul se curata si se marunteste putin. Toate aceste produse se prajesc in tigaie incinsa cu ulei in jur de 10 minute. Se toarna intr-o sita sa se scurga uleiul. Intre timp cascavalul de tip tare, sa rade prin razatoare si se adauga la ciupercile prajite. Se adauga marar dupa gust, si piper negru maruntit.
Se amesteca bine. umplura o folosim dupa ce s-a racit bine
atentie - nu se adauga sare, deoarece cascavalul ii va da gustul sarat, si marar, dupa preparare, tot timpul da un gust mai sarat la mancare.

Se servesc la masa calzi sau reci, sunt la fel de gustosi.

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi din piept de gaina cu ciuperci-0
Papanasi din piept de gaina cu ciuperci-1
Papanasi din piept de gaina cu ciuperci-2

COMENTARII (11)

anisoara

anisoara 1

29.05.2010, 22:31

Bunicuta , poti sa vii fara tacamuri, fara nimic, pt ca am de toate , cu mare placere.

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

30.05.2010, 07:54

ce bunatate

Lina24

Lina24 1

25.12.2015, 10:23

bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!