Papanasi fierti cu sos caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 14017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza de vaci
  • o cescuta gris (cam 150-200gr )
  • zahar
  • 2 oua
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • pesmet

pentru sos

  • 250 gr zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu sos caramel:

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac).

Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou )

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte, timp in care ne ocupam de sosul caramel .(inventie proprie:)))

Caramelizam cam... 250 gr zahar.

Cand capata o culoare frumoasa (sa nu-l ardeti) oprim focul si adaugam doua linguri unt. Amestecam pana la topirea completa.

Adaugam apoi doua linguri de smantana si vreo 3 linguri de frisca lichida.

Amestecam usor.

Ne ocupam acum de papanasi.

Intr-o oala mare punem apa la fiert. Cand a dat in clocot, dam focul la mic, si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi , formam bilute potrivite ca marime si le plonjam in apa .

Lasam la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand ii vedem ca ies "tzushti" , la suprafata.

Ii scoatem cu o paleta, scurgem bine de apa si-i punem direct pe-o farfurie cu pesmet. (eu am facut pesmet din piscoturi pentru ca aveam putin pesmet in punga).

Ii invartim usor in pesmet, ii asezam pe farfurii si-i "amagim" cu sos caramel.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel 37917
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel 37919

COMENTARII (29)

Cris2711 1

12.02.2011, 16:27

ce am descoperit eu aici,favoreteta la cat imi plac mie papanasiiiiiiiiiiiiiiiiii

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:18

fierti nu am mai incerat , da arata tare bn

babi5 1

31.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S