Papanasi fierti cu sos de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2010 | 5841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • ~100 g gris
  • esenta de vanilie
  • Sos de ciocolata:
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu sos de ciocolata:

Despre sosul de ciocolata v-am povestit si la Banana Split. Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la aproape orice desert.

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Branza de vaci se mixeaza cu zahar, smantana, oua, esenta de vanilie si gris.

Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Se ia cu lingura din compozitia de branza si se plonjeaza in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute. Se scot pe un platou cu o paleta cu gauri si peste ei se toarna sos de ciocolata din belsug.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi fierti cu sos de ciocolata-0
Papanasi fierti cu sos de ciocolata-1
Papanasi fierti cu sos de ciocolata-2

COMENTARII (35)

mena29

mena29 1

30.06.2010, 13:44

epurasha2bb

epurasha2bb 1

05.08.2010, 09:20

miha mie chiar imi place cum arata! persoana respectiva este vreo frustrata care de necaz zice si ea ca vulpea cand nu ajunge la struguri si zice ca sunt acri! noi te iubim si pe tine si mancarurile tale, mancati-as papanasii!ai de la mine 5 fruculite! nu am vazut pana sa zica pusik de chestia cu oribilii si de curiozitate am cautat sa vad care-i treaba, de stiam mai demult ma revoltam cu siguranta.

Miha

Miha 1

05.08.2010, 10:28

Multumesc Roberta draga, manca-mi-ai papanasii. La inceput puneam si eu la suflet rautatile gratuite, dar incet incet am renuntat. Ma afecteaza poate pe moment, dar imi trece repede. Vorba unui prieten "esti vedeta, suporta consecintele" )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!