Papanasi prajiti

de Tuxedo in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 15117 vizualizari

 

Mai au nevoie de vreo introducere? sunt minunati! si se fac repede! nici nu e nevoie sa ma duc la restaurant sa imi comand cand se pot face asa de usor in casa :-)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 zahar vanilat (esenta vanilie)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • smantana
  • dulceata acrisoara (afine, visine)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti:

Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat

Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot se va inmuia si se va face ca o pasta ceea ce m-a obligat sa modific un pic reteta in sensul ca mi-a iesit coca cam moale si a mai trebuit sa adaug putina faia si gris…), adaugam oualele apoi turnam treptat amestecul de faina si gris si amestecam pana cand aluatul devine omogen.

Intr-un castronel punem faina ca sa ne tapetam mainile (coca este moale, sa zicem ca o compozitie de chiftele pe care trebuie sa le dam prin faina)

Luam cu mana coca (cat un pumn) si o rasturnam in castronelul cu faina, modelam o bila pe care o aplatizam cu palmele si scoatem centrul acesteia din care vom face o biluta mai mica pentru ornat. Asezam papanasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand ii prajim.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Atentie: se prajesc destul de repede, asa ca nu-i lasati nesupravegheati!

Ii scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si ii punem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Ii papam calzi cu smantanica si dulceata. Eu am facut un sos ad hoc din vreo 250 gr afine congelate peste care am pus 5 linguri de zahar si am fiert pana s-a topit zaharul. Au iesit o nebunie! nu am mai mancat de vreo 2 ani papanasi si imi pare rau ca nu am mai facut pana acum ca tare usoara e reteta.

 

TIPS-URI

1

Recomand sa fie mixati cu mixerul, nu in robotul de bucatarie, astfel va fi mai usor sa-i modelati si vor ramane si bucatele de branza prin aluat ceea ce le va da mai multa savoare

2

Daca aluatul iese f moale, adaugati treptata cate o lingura de faina, pana ajunge la consistenta dorita si ca sa poata fi modelati

RETETA IN IMAGINI

Papanasi prajiti-0
Papanasi prajiti-1
Papanasi prajiti-2
Papanasi prajiti-3
Papanasi prajiti-4
Papanasi prajiti-5
Papanasi prajiti-6
Papanasi prajiti-7
Papanasi prajiti-8

COMENTARII (25)

Tuxedo

Tuxedo 1

03.06.2013, 22:35

dadada! si sa vezi ce rezultate babane o sa avem

diaconta

diaconta 1

03.06.2013, 22:36

aici m-ai nimerit ca asa ma si cheama Baban )))))))))

Tuxedo

Tuxedo 1

04.06.2013, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!