Papricas de cartofi

de ianculubita in Mancaruri de post, 2 Mai 2013 | 1845 vizualizari

 

Imi place foarte mult papricasul si acum daca tot suntem in post,am eliminat carnea;rezultatul??minunat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 2 ardei grasi colorati
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri paprika
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • Galuste
  • 1 cana apa minerala
  • 3 linguri ulei de masline
  • faina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi:

In cratita cu ulei incins calim ceapa, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, ardeiii taiati suvite, 1lingurita de sare, 1-2 cani cu apa cat sa acopere cartofii si lasam sa fiarba incet cu capac. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam paprika, usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust, adaugam galustele si mai lasam sa fiarba 5 minute si servim mancarea calda cu salata

Pentru galuste amestecam intr-un castron apa minerala cu ulei, sare, piper, adaugam faina, amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, iar cand compozitia este de consistenta unei smantani luam cu lingurita si punem intr-un vas cu apa si sare care fierbe pe foc. Dupa 15 minute strecuram galustele si le adaugam in mancare.

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste ca papricasul sa fie cu un sos mai gros,fierbeti galustele direct in mancare in timp ce clocoteste

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papricas de cartofi 224399
retete culinare - Papricas de cartofi 224507
retete culinare - Papricas de cartofi 224508
retete culinare - Papricas de cartofi 224509
retete culinare - Papricas de cartofi 224510
retete culinare - Papricas de cartofi 224511
retete culinare - Papricas de cartofi 224512
retete culinare - Papricas de cartofi 224513
retete culinare - Papricas de cartofi 224514
retete culinare - Papricas de cartofi 224517

COMENTARII (16)

T I M E A 1

02.05.2013, 23:15

ianculubita 1

03.05.2013, 06:49

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59