Paprikas din carne de rățoi

de Panacris in Rata, 3 Feb 2014 | 4913 vizualizari

 

O mâncare simplă, ca la țară;) Mi-a adus aminte de gustul mâncării de la țară ;) Pur și simplu savuroasă.

 

INGREDIENTE

  • pulpe și piept de rățoi,
  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • pastă de gogoșari,
  • sare iodată,
  • foi de dafin,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas din carne de rățoi:

Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Apoi se pune  se la călit în puțină zeamă de carne, de la supă, cca. 10  minute la foc mic neacoperit. Carnea se porționează se adaugă la ceapa călită, se pun 2-3 linguri de pastă de gogoșari, se completează cu apă, mai multă, să acopere toată cărnița, se asezonează de sare și mirodenii, apoi se laă la fiert la foc mic, cca. 100 de minute. Am folosit un vas mare cu fundul triplu, de la Berghof;). Gătită la foc mic, carnea a fost super delicioasă ;) cu arome autentice de țară;)

Spor și poftă bună! ;) 

 

TIPS-URI

1

Noi am servit cu piure de cartofi și varză murată călită;) și pepenași murați. Un adevărat festin :)))

RETETA IN IMAGINI

Paprikas din carne de  rățoi-0
Paprikas din carne de  rățoi-1
Paprikas din carne de  rățoi-2
Paprikas din carne de  rățoi-3
Paprikas din carne de  rățoi-4
Paprikas din carne de  rățoi-5
Paprikas din carne de  rățoi-6

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

08.02.2014, 11:03

Chiar asa de ratoi era ? ))
Delicioase preparate simple

MOKUSKA 1

23.04.2014, 12:41

bun ratoiul

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:31

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04