Parmigiana di melanzane

de adasev12 in Mancaruri de legume, 2 Oct 2011 | 1634 vizualizari

 

o reteta f gustoasa, de pe tarmuri mediteraneene...normal parmigiana se face numai cu cascaval, dar...se mai poate adapta, dupa cum am facut si eu...ca tot aveam prin frigider resturi de mezel, dar nici de aruncat nu erau...nu am avut nici cascaval, dar am improvizat cu succes...gustul a fost cel asteptat, adica f bun. zic eu....

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mai mari, cam un kg
  • ulei de masline pt prajit
  • sare, piper
  • cateva felii de prosciutto si mortadella
  • branza tartinabila( in loc de cascaval)
  • parmigiano ras, cam 200 g
  • suc de rosii:
  • 300 g pasta de rosii groasa
  • o lg faina sau amidon
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • busuioc
  • + 2 lg smantana pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana di melanzane:

Vinetele se curata de coaja daca sunt mai trecute, daca nu se lasa asa. Se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si piper si se lasa intr-o sita peste care se asaza o greutate, ca sa scoata apa lasata. Se lasa cam jumatate de ora.

Se scot  apoi vinetele si cu un servet se absoarbe apa, daca a mai ramas. Se incinge uleiul si se prajesc vinetele pe rand, pe ambele parti. Se scot pe un servet absorbant sa ia surplusul de ulei.

Se face sosul de rosii astfel: intr-o cratita se incinge putin ulei. Se curata ceapa si se taie felii mari, se desfac si se pun la prajit in ulei, la fel si usturoiul intreg. Se calesc bine pe ambele parti. Se adauga apoi foile de dafin si busuiocul si o lingura de faina. Se lasa sa se omogenizeze bine si se adauga pasta de rosii si o cana de apa. Se pune sare dupa gust si o lingurita de zahar. Se lasa la fiert vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se strecoara sosul, sa ramana curat, fara impuritati.

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se pune un strat subtire de suc de rosii, apoi un strat de vinete. Se pun apoi felii de cascaval, dar eu nu am avut si am uns peste vinete cu branza topita...excelenta idee ca pana la urma si cascavalul la cuptor cam tot asa devine...apoi am pus prosciutto si mortadella taiata cubulete mici si am presarat deasupra 2 maini bune de parmezan. Am stropit iar cu suc de rosii si am pus al doilea strat de vinete si am repetat aceleasi ingrediente. Deasupra trebuie sa fie parmezan ras si suc de rosii. Acum eu am gresit ca am folosit o tava prea mare si nu mi-a iesit prea inalta parmigiana...normal se face in trei straturi de vinete...eu am avut doar doua. Dar asta ii taie doar din aspect...nu si din gust, care este foarte bun.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 minute. Acum depinde de cuptor...mai verificati , daca se rumeneste prea tare, dati caldura mai mica sau lasati doar 30 minute. Si eu am scapat-o un pic prea facuta deasupra.

In farfurie, la servit, cine doreste poate adauga smantana...eu asa am facut...si mi s-a parut si mai buna.

O sa incerc si cu dovlecei...

 

TIPS-URI

1

folositi ulei de masline extravergin la acest preparat...are total alt gust

2

ca sa iasa desavarsit gustul, folositi cascaval de buna calitate si nu prea uscat

3

neaparat folositi busuioc...da aroma si savoare

RETETA IN IMAGINI

Parmigiana di melanzane-0
Parmigiana di melanzane-1
Parmigiana di melanzane-2
Parmigiana di melanzane-3
Parmigiana di melanzane-4
Parmigiana di melanzane-5
Parmigiana di melanzane-6
Parmigiana di melanzane-7
Parmigiana di melanzane-8
Parmigiana di melanzane-9
Parmigiana di melanzane-10
Parmigiana di melanzane-11
Parmigiana di melanzane-12
Parmigiana di melanzane-13

COMENTARII (12)

kamy

kamy 1

03.10.2011, 20:29

mmmmmm

MIUTA

MIUTA 1

04.10.2011, 13:46

adasev12

adasev12 1

04.10.2011, 16:04

kamy, mita...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01