Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte

de AndrutzaP in Mancaruri de legume, 9 Sep 2016 | 309 vizualizari

 

   Este pentru prima data cand gatesc nautul astfel. Dar, recunosc, ca mi-a placut! Foarte bun si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve naut prefiert (800 g)
  • 1 ceapa mare
  • 4 ardei capia
  • 4 rosii ( eu am folosit portocalii daer sunt la fel de bune si cele rosii-normale)
  • sare, piper, marar
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte:

Pentru inceput, puneti ardeii si rosiile la copt. 

Intre timp, curatati si spalati ceapa.

Cand ardeii si rosiile sunt coapte, lasati-le la racorit si apoi curatati-le de pielita.

Intr-o tigaie puneti uleiul la incins si caliti ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa adaugati ardeii si rosiile taiate. Lasati legumele sa se caleasca impreuna cateva minute si apoi adaugati nautul din conserva (scurs de zeama si clatit).

Adaugati un pahar de apa si lasati sa fiarba aprox 30 minute.

Cand este gata presarati sare si piper dupa gust. Opriti focul si apoi puneti mararul tocat marunt.

Serviti cu o salata de rosii cu ceapa.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosii la fel de bine si rosii normal, eu am folosit rosii portocalii pentru un plus de culoare.

2

taiati ardeiul copt si rosiile in fasii mai mari, va arata mai bine in mancarica

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte 455824
retete culinare - Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte 455825
retete culinare - Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte 455826
retete culinare - Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte 455827
retete culinare - Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte 455828
retete culinare - Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte 455829

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Camelya 1

10.09.2016, 10:43

Faina mancarica.

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:52

Rux 1

11.09.2016, 01:07

Foarte gustoasa...imi place cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D