Pasta de ardei

de Angelina_Elena in Conserve, 24 Sep 2012 | 4047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei
  • 3-4 linguri sare mare
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei:

Spalam ardeii, in taiem in doua si ii curatam de seminte si cotoare.

Ii trecem apoi prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie.

Apoi ii punem intr-o cratita incapatoare, adaugam sarea, boabele de piper si foile de dafin.

Punem cratita pe foc, iar dupa ce incepe sa fiarba, amestecam continuu pentru a nu se prinde de cratita si lasam sa fiarba aproximativ 2 ore, pana cand scade zeama lasata de ardeii.

Pasta rezultata o punem in borcanele spalate si sterilizate.

Sigilam borcanele si le acoperim cu o patura groasa.

A doua zi le depozitam in camara.

Dupa deschidere, borcanul se pastreaza in frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasta de ardei 179154
retete culinare - Pasta de ardei 179156

COMENTARII (29)

ANNA_46 1

25.09.2012, 20:00

Ce bunatate si frumos prezentat

Angelina_Elena 1

25.09.2012, 20:22

multumesc frumos Anna!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:59

si eu fac, e buna rau la iarna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59